De Pietenbende

Tijdens een huisbezoek, op scholen, bij bedrijven en verenigingen zingen de pieten graag een liedje
en maken een dansje met de kinderen. Wij zorgen er voor dat het een bezoek wordt dat de kinderen zich blijven herinneren. Sinterklaas en zijn pieten vinden het van belang dat de kinderen het naar hun zin hebben: Wij komen u dan ook graag in uw wensen tegemoet.

Tarieven

Twee pieten½ uur37,50 euro
Twee pieten1 uur60 euro
Sinterklaas met twee van zijn pieten½ uur52,50 euro
Sinterklaas met twee van zijn pieten1 uur90 euro

De prijzen zijn inclusief strooigoed. Voor overige tijden en voor bedrijven, scholen of verenigingen kunt u uw wensen kenbaar maken. De prijs en de invulling van het programma kan dan in overleg worden vastgesteld. Onze thuisbasis ligt in Biezenmortel, en we zijn actief in de regio tussen Den Bosch en Tilburg.

Wij sponsoren!

Doelen 2016:

Cedric’s school. Schoolgeld voor zes kinderen.
Cedric’s school is opgericht door Cedric Whittemore ( zwager van de Sint ) in 1979.

Hij was de eigenaar van een grote kippenfarm in Zambia. Hij wilde ervoor zorgen dat de kinderen van zijn 80 werknemers onderwijs konden genieten. Tegenwoordig komen de kinderen uit de wijde omgeving naar de school. De meeste kinderen zijn van arme mensen die in hutjes in de bossen wonen. De school telt ongeveer 400 leerlingen. We sponsoren het schoolgeld aan drie meisjes en drie jongens: Vinwell, Thelma, Lucky, Albert, Blessings en Matthew. Zes kinderen van huidige werknemers van Cedric’s farm die het schoolgeld niet zelf kunnen bekostigen. Hierdoor kunnen deze zes kinderen de komende vijf jaar onderwijs volgen op Cedric’s school.

Dream4kids
Omdat niet alle kinderen kunnen genieten van een onbezorgde jeugd is het fijn dat er doelen zijn die zich inzetten voor deze kinderen. Dream4kids is ook zo’n organisatie. Zij organiseren al sinds 2003 droomdagen voor kinderen die een jeugdtrauma hebben. Dit kan komen door een vechtscheiding, mishandeling of verwaarlozing. Tijdens deze droomdag kunnen ze weer even kind zijn en hoeven ze niet te denken aan de problemen thuis.

Door de donatie van “De Pietenbende” kan er voor één kindje een droomdag georganiseerd worden. Hoe deze eruit gaat zien krijgen wij nog te horen op het moment dat de droomdag georganiseerd is.

Doelen 2015:

Hulphondenschool de CliCK. Een hulphond voor Diede.
Vandaag hebben wij hulphond Vaja geplaatst bij Diede (8 jaar).

Diede had één grote droom: een hulphond. Letterlijk heeft zij gedroomd van een grote blonde hond die haar hielp met spullen oprapen, aan- en uitkleden, knoppen bedienen en alles wat zij zelf niet goed meer kan. Diede heeft de ziekte van Pompe en zal steeds minder kunnen. Om die reden vond hulphondenschool de CLiCK het belangrijk niet te lang te wachten met het starten van de teamtraining. Maar ja... wie moest dat betalen?

Vanaf vandaag is Vaja (een zachte lieve Pyrenese berghond) haar steun en toeverlaat. Het hele gezin stond op de kop, taart en zoete champagne. Wat een feest. Die geweldige donatie van de Pietenbende maakte dat Hulphondenschool De CLiCK Diede en Vaja teamtraining konden gaan geven!!
Namens de Stichting de CLiCK tussen mens en hulphond, namens de school de CLiCK en vooral namens Diede: proost Pieten !!🍸

Doelen 2014:

Dolfijn zwemmen voor Okke

Beste Sint en pieten,
Na enigszins verrast en overdonderd te zijn door het bezoek van Sint en zijn Piet hebben we gewacht totdat onze zoon thuis kwam van opa en oma.
Daarna eerst het kado van Sint en Piet opengemaakt.
Hier waren we nog meer van onder indruk en overdonderd. Wat nu?
Eerst maar een Sint en zijn pietenbende heel erg bedanken voor het kado.
Morgen zullen we contact zoeken met Sinterklaas om hem persoonlijk te bedanken en natuurlijk mag hij zijn pieten namens ons bedanken.
Hier alvast een foto van Okke als bedankje.

Met vriendelijke en hartelijke groeten,
Hans, Monique, Okke en Wietse

Dolfijn zwemmen voor Okke Dolfijn zwemmen voor Okke Dolfijn zwemmen voor Okke

Beddengoed voor Zavod Drin in Bosnië

Afgelopen jaar heeft een pietje van onze pietenbende een bezoek gebracht aan de organisatie Zavod Drin in Bosnië. Zij zag dat dit een goed doel was voor 2015. Zavod Drin is een tehuis voor (wees)kinderen met een verstandelijke beperking waarbij de ouders niet meer voor ze kunnen zorgen. In dit tehuis is een groot tekort aan personeel waardoor er 2 begeleiders op zo’n 50 kinderen staan. Groot en klein leven hier door elkaar, en slapen tussen de middag bij elkaar op verschillende kamers. Kinderen die moeilijk handelbaar zijn, of niet kunnen lopen, liggen de gehele dag in een ledikantje en krijgen weinig aandacht. Omdat wij iets voor deze kinderen willen doen hebben wij een scheking aan Zavod Drin gedaan. Dit bedrag is besteed aan lakens en dekbedovertrekken omdat hier een enorm tekort aan was. Nu kunnen de kinderen wat regelmatiger onder een fris lakentje liggen.

Beste Pietenbende,
Ik ben afgelopen week bij de instelling Zavod Drin geweest en we hebben jullie geld besteed aan lakens en dekbedovertrekken.Ik moest jullie van de directeur heeeeeeeeeeeeeeeeeeeel hartelijk bedanken. Er was een enorm tekort aan lakens en dankzij jullie kunnen er een hoop cliënten wat regelmatiger onder een fris lakentje liggen. Namens mij ook heel erg bedankt. Het is geweldig dat er clubs zoals jullie zijn die weten hoe belangrijk het is om anderen te helpen.

Met vriendelijke groet,
Anée Cossé

Beddengoed Bosnië Beddengoed Bosnië

Snowcamp

In januari zijn er 36 leerlingen van het Stedelijk VSO uit Rosmalen een week op snowcamp geweest. De groep leerlingen in de leeftijd van 15 tot 17 jaar verschillen in vele opzichten van elkaar en zij kunnen geen regulier onderwijs volgen. De meeste leerlingen hebben een algehele ontwikkelings-achterstand, soms aangevuld met een Autisme Spectrum Stoornis, ADHD en / of sociaal-emotionele problematiek. Kids die niet of niet vaak op vakantie gaan. En zowiezo niet eerder de mogelijkheid kregen om te (leren) skieeën. De leerlingen hebben samen met negen begeleiders (waarvon onze Sint er één was) en twee skileraren een week doorgebracht in St. Johann Oostenrijk.Overdag hadden de leerlingen in kleine groepjes skiles. De avonden werden gevuld met een spelletjes avond, een bonteavond, een bezoek aan een prachtige skishow en een bezoek aan een super de luxe disco.De week werd afgesloten met een geweldige slalom wedstrijd op de piste. Dat was echt spectaculair !! Al met al een superweek die mede door een aantal sponsoren mogelijk is gemaakt.

Snowcamp Snowcamp Snowcamp

Afgelopen januari 2015 is ons pietje Suzan vertrokken naar Indonesie. Zij is daar op zoek naar een goed doel, we horen hier nog meer van.

Dit mede dank de geweldige inzet van onze Sint en de velen enthousiaste Pieten,
Daarvoor willen wij iedereen hartelijk bedanken!!!!!


Met het geld dat we in 2014 ophalen willen we de volgende doelen gaan sponsoren:

Doelen 2013:

In mei 2013 heeft de Goede Sint zelf € 1000,- geschonken, namens de gehele Pietenbende, aan het hieronder beschreven Fonds:

The Laura Quarmby Charity Fund for Children with Celebral Palsy.

Dit “Goede Doel Fonds“ is opgericht in 2002 door de Company Clinic in Kitwe, Zambia.
Het heeft als doel om ondersteuning en assistentie te geven aan moeders en verzorgers van kinderen met hersenverlamming. Vaak worden kinderen “weggestopt “ en is er een stigma betreffende deze ziekte. The Charity Fund organiseert 2 middagen per week, waarbij de kinderen kosteloos fysiotherapie krijgen en waar moeders / verzorgers advies krijgen hoe ze het leven van deze kinderen kunnen verbeteren. Tot nu toe zijn er 150 kinderen met celebral palsy geregistreerd, maar slechts de helft komt naar de wekelijkse bijeenkomsten cq. clinics.
Uitdagingen voor de toekomst :

The Laura Quarmby Charity Fund for Children with Celebral Palsy The Laura Quarmby Charity Fund for Children with Celebral Palsy The Laura Quarmby Charity Fund for Children with Celebral Palsy The Laura Quarmby Charity Fund for Children with Celebral Palsy The Laura Quarmby Charity Fund for Children with Celebral Palsy The Laura Quarmby Charity Fund for Children with Celebral Palsy

Doelen 2010:

Stichting Sjaki-Tari-Us

De eerste helft hebben we gesponserd aan Stichting Sjaki-Tari-Us. Zij stellen zich ten doel om kinderen met een verstandelijke beperking uit Indonesie te ondersteunen en begeleiden in hun ontwikkeling en deelname aan de samenleving onder het motto: Niet minder, maar anders begaafd!
Zij doen dit door Nederlandse middelen en deskundigheid te mobiliseren en beschikbaar te stellen aan ouders, begeleiders, leerkrachten en andere geïnteresseerden op Bali. Op zo'n manier, dat zij het op termijn zelf kunnen toepassen en overdragen. En de kwaliteit van de begeleiding en het onderwijs aan deze kinderen structureel zal zijn toegenomen.
Wendy (organisator van de Pietenbende) en Paula (een van de pieten) zijn in Juli 2012 afgereisd naar Bali om kennis te maken met Stichting Sjaki-Tari-Us en ons gesponsorde geld aan hen te overhandigen. Wendy en Paula hebben zich erg welkom gevoeld bij de stichting en een goede indruk gekregen van hun doel en activiteiten. "Meer dan mooi dat wij ons geld aan deze stichting schenken" vertellen zij na hun reis. In de periode dat zij daar waren is in Singaraja een nieuw gebouw in gebruik genomen. De kinderklassen zijn zo goed als mogelijk ingericht. Het geld is o.a. gebruikt bij het inrichten van de buitenspeelplaats en het inrichten van de kinderklassen met echte schooltafels en stoelen. Daarnaast om de tienerklas op te zetten. Aangezien ze in Singaraja op 1 september met deze groep willen beginnen, zal deze klas volledig ingericht moeten worden. Van tafels, stoelen tot al het materiaal.
Voor meer informatie zie ook hun website: http://www.sjakitarius.nl

Sjaki-Tari-Us
Sjaki-Tari-Us Sjaki-Tari-Us Sjaki-Tari-Us Sjaki-Tari-Us Sjaki-Tari-Us

Doelen 2009:

Keenlee & Willems School.
Omdat het onderwijs op regeringsscholen vaak niet toereikend is om kinderen echte kansen te bieden, zijn er op Sri Lanka diverse privé scholen opgericht. Keenlee & Willems International School is zo een school, gevestigd in Mawanella. De school is 10 jaar geleden opgericht door onder andere Thea Willems en haar man Vasantha Lal. Ze hebben samen deze school opgezet. Het gebouw waarin ze nu zitten is gehuurd. Zij willen graag een school bouwen wat een beetje voldoet aan de moderne eisen aldaar. Vasantha is druk bezig met de bouw. De financiële bijdrage zal dan ook gaan naar materialen voor deze school.

Voor meer informatie zie ook hun website: http://www.keenleewillems.nl

Keenlee & Willems School Keenlee & Willems School


Doelen 2008:

 1. Stichting Japthi

  Japthi is een tehuis in India voor verstandelijk en lichamelijk gehandicapte kinderen. De kinderen zijn verstoten door hun ouders en Japthi is nu hun enige thuis. Dit tehuis is een Nederlandse vrouw verder aan het opzetten. Wij sponsorden de kinderen van Japthi een aantal hulpmiddelen.

  Japthi

 2. Pedule Anak

  Peduli Anak is een tehuis voor straatkinderen in Lombok, opgezet door een jonge Nederlander. Wij sponsorden een leraar, voor de vakschool bij dit tehuis, gedurende jaar.

 3. Bouwproject in Zambia

  Project ZA109 van de organisatie World Servants is een bouwproject in Zambia dat heeft plaats gevonden in juli 2009. In het dorpje Nkolonga (in de buurt van Mkushi) is door een groep jongeren uit Nederland, waaronder één van onze pieten, een kliniek en een artsenwoning gebouwd. Dit was nodig omdat de huidige kliniek (ook gebouwd door World Servants in 2000) het aantal patiënten niet meer aan kon. Een deel van de bouwkosten zijn door ons gesponserd.

  Japthi Japthi

Doelen 2007:

 1. De opbouw van een school voor kinderen in Bosnië
 2. Bekostiging van de studie van Thanh, een zeventienjarig Vietnamees meisje zonder verblijfsvergunning
 3. Een reis naar Lourdes voor een vrouw met spierdystrofie
 4. Foundation waarbij geld gesponsord wordt aan de reiskosten van ouders met zieke kinderen.